Radka Stárková

fyzioterapeutka a lektorka jógy

„Ukážu vám, jak se pohyb může stát terapií. Jak se jóga skvěle doplňuje s rehabilitací a pomůže vám v péči o záda i celkové pohybové zdraví. "

Můžete se těšit na rehabilitační jógu, cvičení pro zdravá záda a pánevní dno.  Moje lekce jsou jemné a klidné, ale nudit se rozhodně nebudete.

Jsem fyzioterapeutka a pohyb vnímám trochu jinak, než je běžné. Denně řeším pohybové potíže a hledám, kde pohyb vázne a jak ho zlepšit. Proto i ke cvičení přistupuji jinak a do svých lekcí vkládám zkušenosti z rehabilitace.

Jógu vnímám jako skvělou cestu prevence a pohybové terapie. Příležitost podívat se dovnitř a zjistit, jak na tom právě jste. Čas, který věnujete sami sobě, trochu se po svém těle porozhlédnete a pokud je třeba, tak něco poskládáte a narovnáte.

Jóga není jen cvičení, které vás protáhne, ale především vědomý pohyb, který učí vnímat řeč těla. Časem pochopíte, že nejde jen o to, jak daný cvik vypadá, ale hlavně o to, jak se v něm cítíte a jak na vaše tělo působí. A právě tady se svým tělem potkáte. Naučíte se svou pozornost obrátit dovnitř a vnímat, co vám tělo říká. Poznáte, kde potřebujete uvolnit a kde vám chybí síla. Ucítíte, kdy na své tělo příliš tlačíte a kde je hranice zdravého pohybu. A věřte mi, že cit pro tělo a cit pro zdravý pohyb je tou nejlepší prevencí pohybových potíží. Když se naučíte své tělo vnímat a rozumět jeho řeči, bude se vám společně lépe žít.